Activiteiten Be-Outdoor


Be-Outdoor biedt een breed scala aan activiteiten.

Hieronder staat een greep uit ons programma. Staat uw activiteit er niet bij, neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Onze programma’s zijn maatwerk; neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.

De activiteiten die we aanbieden zijn onder andere:

Mountainbiken

Kanotochten

Touwparcoursen

Abseilen

Klimmen

Vlotvaren

Boogschieten

GPS Tochten

Challengeparcours

Tokkelen

Boerengolf

Team spelen

Zeskamp

Speleologie

Mountainbiken

We verhuren mountainbikes voor een halve of een hele dag, waarmee u zelf aan de hand van een kaart de verschillende routes kunt ontdekken.

Dit is mogelijk in de Ardennen en in Nederland.

Wilt u iets meer, dan kunt u samen op pad met een gids, die u de fijne kneepjes van het mountainbiken leert en u ook nog eens door de mooiste gebieden brengt.

Dit is mogelijk in vele gebieden in Nederland en België.

Ook verzorgen we clinics, waar bij ons doel is om uw rijvaardigheid te verbeteren, zoals het verbeteren van de stuurtechniek, klimmen en dalen. Ook kunnen we reparatie-clinics verzorgen. Dit doen we het liefst op de parcoursen in Nederland

De locatie kunnen we helemaal afstemmen op uw wensen.

Eventueel behoort zelfs een indoor-clinic tot de mogelijkheden.

Ook is het mogelijk om langer met ons op pad te gaan. Een weekendje Limburg, België, Duitsland en ook Engeland en Schotland behoort tot de mogelijkheden. Deze programma’s zullen volledig maatwerk zijn voor uw groep, en zo dus helemaal op de wensen van uw groep afgestemd worden.

Kanotochten

Voor de kanotochten hebben we verschillende opties in Nederland en België.

Nederland:

Kanotochten door de Zeevangspolder, van Zeevang naar Monnickendam.

Ardennen:

Op nog geen 4 uur rijden van af Amsterdam ligt de Ourte-vallei. Hier hebben we een aantal mooie tochten op het programma staan.

Vanaf het kanocentrum zult u naar de instap van de tocht gebracht worden.

Hier krijgt u ook de zwemvesten, helmen en waterdichte tonnen.

Een 8 kilometertocht is goed voor een halve dag peddelplezier.

Wilt u een hele dag op pad, dan stapt u 10 kilometer hoger de rivier op in in La Roche en vaart u 18 kilometer. Na aankomst is er de mogelijkheid om te douchen op het kanocentrum.

Eventueel kan het programma uitgebreid worden met een BBQ en/of overnachting; vraag hiervoor naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Touwparcoursen

In de Belgische Ardennen hebben we de beschikking over een touwparcours op 2 hoogtes en met een mooie tokkelsprong. Beginnend met een hoge brug over de rivier de Ourte zullen we ons vermaken op de parcoursen variërend in hoogte van 5 tot 17 meter. Tussen de bomen beleven we hier een spannend avontuur over dunne kabels en andere objecten tussen de bomen.

Abseilen

Voor het abseilen hebben we verschillende opties. Dit kan van een touwparcours uit de bomen, maar ook op de rotsen: eerst beklimmen we een berg en dalen dan via de verticale wand recht naar beneden.

Klimmen

Op de wanden van de Ardennen zijn honderden klimroutes gemaakt.

Hier kunnen we proberen de top te halen! De rotsen waar we op klimmen hebben verschillende moeilijkheidsgraden, zodat iedereen op zijn of haar niveau een poging kan wagen om de top te halen.

Vlot varen

Eerst zullen we van palen en touw een frame maken en daar de drijvers op bevestigen.

Is het stevig genoeg? Want we zullen er natuurlijk ook een traject mee moeten varen!

Boogschieten

Gewapend met een pijl en boog gaan we op zoek naar de Wilhelm Tell van de groep. Over een afstand van ongeveer 15 meter zullen we schieten op de rozen. Naast het puntenschieten op de roos hebben we natuurlijk ook andere schietspelletjes die de zoektocht naar Wilhelm Tell nog spannender zullen maken.

GPS Tochten

Gewapend met een GPS unit gaan we op avontuur in de buitenlucht.

Aan de hand van de coördinaten zullen we ons een weg banen door het landschap.

Dit kunnen we op verschillende manieren doen: een mooie wandeling door de natuur of stad, maar ook puzzeltochten met verschillende opdrachten tijdens de tocht om zo de weg te vinden, zijn mogelijk.

Het is ook mogelijk om de GPS op de mountainbike te klikken en een tocht te maken langs de mooiste plekken van de Ardennen, waar de vaste routes niet komen.

Challenge Parcours

Gewapend met een klimgordel, lifeline en helm gaan we op avontuur door een oude groeve.

We zullen bruggen moeten oversteken, wanden bedwingen en over smalle paden lopen om de tocht te volbrengen.

Tokkelen

Hangend aan de kabel zullen we van grote hoogte naar beneden suizen. Dit is goed te combineren met het challenge parcours of met het touwparcours.

Boerengolf

Gewapend met een slagklomp en een bal zullen we de 9 emmer boeren golf baan aflopen.

Net als bij echt golf is het de bedoeling om dit in zo min mogelijk slagen te doen.

Alleen gaat het niet over strak gemaaide greens, maar dwars door de weilanden, langs koeien en schapen en door sloten.

Aangezien dit op elke locatie mogelijk is, kan het natuurlijk ook door parken en bossen, zolang we maar gaten voor de holes mogen graven!

Team spelen

Door samen te werken moeten teams verschillende opdrachten uitvoeren.

Voor elke opdracht zijn er punten te verdienen en het team dat na een serie opdrachten de meeste punten heeft is de winnaar.

Zeskamp

Verdeeld over teams zullen we in verschillende ludieke spellen zien welk team het snelste is. Aan wat voor spellen moet je denken? Skilat lopen, zaklopen,………….

Speleologie

Gewapend met een helm en een lamp zullen we de Ardennen onder de grond gaan bekijken, maar niet als in de grotten van Han of Hotton, waar er voor ons een lichtshow opgevoerd word. We zullen tijgerend en klimmend een weg door alle krappe gangen en kamers moeten vinden. Onder de grond zal de instructeur nog het een en ander vertellen over het ontstaan van deze grot!